Noutăți la raft: azi despre sentimente, adevăruri ascunse, traume și situații dramatice

Secția ”Împrumut Carte pentru Adulți” vă propune spre lecturare ultimele volume intrate în colecție.

Paul Beatty, autor distins cu premiul ”Man Booker”, ne amuză cu volumul ”Winston Duru’” în care un copil de culoare supraponderal în vârstă de nouăsprezece ani, nostim, violent și temut care trăiește în Harlem printre drogați și interlopi, ajunge să candideze pentru o funcție publică. ”Un protest satiric, extravagant din inima orașului… Winston Duru’ este o carte amuzantă, iar elocința directă, ireverențioasă a lui Beatty are o forță uluitoare. – The New York Times”

Un alt roman este ”Patrick Melrose : nu contează , vești rele” al lui Edward St Aubyn. Structurat în două părți ”Nu contează” și ”Vești rele” acesta ne prezintă copilăria și viața de adult al lui Patrick, un băiat englez care trăiește în Franța anilor ’60 alături de un tată abuziv și o mamă alcoolică. În urma decesului tatălui său emigrează la New York unde încearcă ”să se salveze” însă, prin consumul de droguri și petreceri nesăbuite reușește exact contrariul: ”O proză sclipitoare, șocantă…De neuitat. The Wall Street Journal”

În volumul ”Cei trei regi”, A Cheng ne propune trei nuvele care ”se petrec în zone diferite, cu personaje distincte, dar în toate trecutul se întâlnește cu prezentul, magia se îmbină cu realitatea… The Times”

Guillaume Musso, unul dintre cei mai populari scriitori francezi contemporani, ne prezintă ”Viața secretă a scriitorilor”, un thriller fascinant despre un scriitor celebru care a renunțat la scris și s-a retras pe o insulă din Marea Mediterană. Minciuni, secrete, iubire, teamă … toate se regăsesc în acest roman cu un final surprinzător.

Fiecare om are trei vieți: o viață privată, o viață publică și o viață secretă…

Gabriel García Márquez 

Vă așteptăm la bibliotecă să împrumutați volumele propuse.