O întreagă bibliotecă pe telefonul tău mobil

Când spui bibliotecă, primul  gând te poate duce la carte în formatul său clasic. Însă generațiile se schimbă, lucrurile sunt într-o continuă transformare, iar noile tehnologii devin parte din viața noastră. De aceea, afirmația de mai sus stă sub semnul relativului. Pentru alții cartea poate însemna și un format electronic.

„Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad devine, începând de astăzi, cred că prima bibliotecă județeană din țară care dispune de o aplicație modernă și funcțională pentru telefoanele mobile. Venim astfel în întâmpinarea cititorilor, punându-le la dispoziție întreaga noastră bibliotecă digitală, mai ales că am reușit, după cincisprezece ani de muncă, să definitivăm și reperele monografice ale tuturor localităților din județul nostru. Biblioteca Județeană «Alexandru D. Xenopol» Arad, de câțiva ani încoace se adaptează continuu acestor noi tendințe și cerințe, astfel că Biblioteca… digitală  se îmbogățește cu conținut în fiecare zi. Iar condițiile sanitare nefericite prin care trecem au fost pentru noi, deopotrivă și o provocare, dar și o oportunitate de a interacționa cu publicul, respectând distanțarea socială. Astfel cititorii pot fi în siguranță și doar la un click…distanță de noi“,

punctează dr. Doru Sinaci, directorul instituției .

Aplicația pentru telefoanele mobile a fost concepută pentru a integra serviciile online ale bibliotecii în experiența specifică pe care o oferă folosirea dispozitivelor mobile, din punct de vedere funcțional, dar și vizual. Ea reunește  într-o singură interfață conținutul mai multor pagini web ale bibliotecii. Aplicația poate fi instalată accesând adresa: https://app.bibliotecaarad.ro pe telefonul mobil. Pentru instalare recomandăm browserele Google Chrome sau Samsung Internet. De menționat că aplicația pentru mobil nu necesită permisiuni speciale de instalare.