Ora Pământului 2021 la Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol”

Biblioteca Judeţeană „ Alexandru D. Xenopol”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Arad, se alătură inițiativei „Ora Pământului”, campanie globală ce evidențiază necesitatea protejării climei și naturii.

„Ora Pământului” reprezintă o mișcare mondială pentru planetă organizată de World Wide Fund for Nature (WWF), fiind cea mai mare mişcare voluntară de mediu din istorie, ce are loc anual din 2007. „Ora Pământului” începe în Samoa, o țară insulară din sudul Oceanului Pacific, și se termină în Tahiti, cea mai mare insulă din Polinezia franceză. (Sursa: Ora Pământului. 2021. disponibil la: https://ora-pamantului.ro).

Cu toate că „Ora Pământului” ne regăsește mai distanțați și mai atenți la sănătatea noastră, și Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” stinge luminile și dispozitivele neesențiale timp de o oră, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la schimbările climatice, deoarece planeta noastră are nevoie de ajutorul nostru. Sâmbătă, 27 martie 2021, între orele 20:30 și 21:30, la sediul Bibliotecii Judeţene „Alexandru D. Xenopol”, vor fi stinse toate luminile exterioare și interioare ce nu sunt esențiale bunei funcționări, iar echipamentele electronice aflate în stand-by vor fi deconectate.

Stinge și tu luminile timp de o oră și participă la cel mai mare eveniment dedicat mediul! Fii inspirația celor din jur, iar Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad, Biroul „Animație culturală și împrumut carte pentru copii”, prin bibliotecar Maria Truță, îți lansează invitația de a urmări în mediul online: „5 MINUTE DE POVESTE… cu PLANETA PĂMÂNT”. Vă propunem o călătorie în lumea cărților, descoperind ce înseamnă mediul înconjurător, rolul și importanța acestuia în viața noastră, informații privind acțiunile de combatere a schimbărilor climatice, protejarea speciilor pe cale de dispariție, salvarea pădurilor sau reducerea poluării aerului și a apei.

Conceptul vizual poate fi accesat pe site-ul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” – https://bibliotecaarad.ro/, Facebook: https://www.facebook.com/bibliotecaarad, precum și pe canalul de YouTube al instituției de cultură arădene – https://www.youtube.com/Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad.


Actualizare 28 martie 2021

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” în întuneric de Ora Pământului 2021 – gest simbolic pentru protejarea planetei