”Pe aceeași arcă”-din scriitura arădeană-

24 FEBRUARIE 2023 va prilejui o întâlnire ”Pe aceeași arcă”- a scriitorilor și autorilor din municipiul Arad, la ora 17.00, în sala de artă „Sabin Drăgoi” a bibliotecii arădene.

Cu această ocazie, vom recrea cel mai vechi proiect coordonat de mine la bibliotecă, (2002), care va înfățișa și lectura scriitura locală, de ieri și de azi.

Ideea proiectului este cea a cunoașterii, comunicării și reapropierii unii de alții după anii pandemiei, precum și cea a reiterării scriitorilor locali dispăruți fizic dintre noi.

Invitații vor avea la dispoziție cărțile celor plecați din care vor lectura, urmând ca apoi să citească și din propriile texte.

Intenționăm să întindem o punte metaforică de cuvinte între generații și să ne declinăm apartenența la o rădăcină scrisă, să recunoaștem în înaintași, un început.

De altfel, denumirea proiectului repetă titlul unei cărți de critică literară în care poetul, criticul și publicistul Gheorghe Mocuța pune problema ”receptării și întâmpinării literaturii”, titlu pe care l-am preluat în semn de prețuire.

Dată fiind semnificația zile de 24 Februarie, evenimentul va fi completat de expoziția cu lirică de dragoste a Secției Împrumut Carte adulți, „Dragobetele țucă fetele”.

Vă aștept deci, „Pe aceeași arcă”!