„Personalităţi arădene” – „Rapsozii Zărandului”

Îndrumată, ani de-a rându,l de reputatul folclorist arădean Ioan T. Florea, care şi-a pus amprenta asupra repertoriului şi modului de interpretare a cântecelor populare, orchestra de muzică folclorică „Rapsozii Zărandului” ajunge, de-a lungul unei activităţi deosebit de bogate şi de apreciate, să se numere printre cele mai bine cotate orchestre de gen din România.
Păstrătoare a „dinamicii tradiţionale” (Gruia Stoia – etnomuzicolog), a jocurilor originale şi străvechi din Podgoria Aradului, dar şi a modelului de taraf tradiţional arădean, orchestra a fost considerată de regretata realizatoare tv Marioara Murărescu a fi:”cea mai bună orchestră folclorică din Transilvania”.
Admiratorii muzicienilor, prietenii, dar şi iubitorii de muzică folclorică de calitate sunt invitaţi să vină miercuri, 18 martie, la ora 13.00, la Bblioteca Judeţeană, pentru o întâlnire de neuitat cu orchestra arădeană „Rapsozii Zărandului”, în actuala componenţă:Traian Roman, Florin Gherghel, Victor Varadi, Liviu Birta, Cosmin Puican, dirijorul şi taragotistul Petrică Paşca.Prezente vor fi şi solistele formaţiei: Cornelia Căprariu, Rodica Ardelean Oniţa, Malvina Nagy.