Platforma de auto-publicare și aplicația web de ebook-uri

Serviciul gratuit de auto-publicare online oferă autorilor posibilitatea de a tehnoredecta și publica cărți electronice. Serviciul presupune 2 etape:

  1. Crearea cărții electronice pe platforma de auto-publicare disponibilă la adresa https://autopublicare.bibliotecaarad.ro/. Platforma folosește softul open source Booktypeasemănător cu platforma GoogleDocs, dar gândit, în mod special, pentru scriitori și redactori. Funcțiile pe care le oferă platforma acoperă toate etapele ce presupun scrierea propriu-zisă, tehnoredactarea și designul unei cărți. Se poate lucra în echipă, într-un mod sincron și pe roluri. Aici autorii pot fi proprii lor tehnoredactori, designeri și editori, folosind o interfață simplă și un workflow eficient. La final, cartea poate fi exportată și publicată în format PDF și EPUB cu un design profesional.
  2. Publicarea cărții pe aplicația web de ebook-uri dispoibilă la adresa https://ebook.bibliotecaarad.ro/ și care folosește softul open source calibre-web. Platforma este practic un „market” (gratuit) de ebookuri care se bazează pe tehnologia binecunoscutului program desktop Calibre, oferind atât interfața web cât și serviciul de sindicare pentru ebook reader-e (OPDS) accesibil la adresa https://ebook.bibliotecaarad.ro/odps.. Platforma organizează colecțiile după diferite criterii și oferă player in-browser pentru cărțile în format EPUB și PDF.

La finalizarea tehnoredactării și corecturii unei cărți pe platforma de auto-publicare (https://autopublicare.bibliotecaarad.ro/) se va face un export al documentului final (care poate fi în format PDF, EPUB – pentru ebook readere sau DOCX – util pentru backup și editare în Word MS Office). Documentul poate fi descărcat și salvat în calculatorul propriu. Din aceiași interfață a platformei se va face și publicarea/trimiterea documentul pe aplicația web de ebook-uri (https://ebook.bibliotecaarad.ro/) și cu aceasta se va finaliza procedura de auto-publicare. Noua carte electronică va fi disponibilă în mod gratuit publicului pe aplicația web de ebook-uri.

Cei care au deja carți electronice (în majoritatea lor PDF-uri) și doresc să publice direct pe aplicația web de ebook-uri, fără a folosi platforma de auto-publicare, trebuie să ne contacteze pe email la [email protected] sau prin telefon la 0787331362.

Aceste servicii se bazează pe ideea de „conținut deschis”. Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați http://www.acces-deschis.ro/buzunar/brosuracontinutdeschis/