Pregătirile pentru Olimpiadă s-au desfășurat intens și săptămâna aceasta

Pregătirile pentru Olimpiada de Benzi Desenate s-au desfășurat intens și săptămâna aceasta prin prezentarea proiectului, atelierului special creat de domnul Grajdeanu Mihai Ionut pentru biblioteci și prin lectura cărți „Nadia, fata care nu putea sta locului o clipă”. Mulțumesc din suflet doamnelor Prof. Înv. Veliciu Amelia și Mariana Moza, de la clasele a I-a respectiv a IV-a, de la Şcoala Gimnazială „Aron Cotruş” Arad, pentru înscrierea în proiect, dar și pentru implicare alături de elevi în activități extrașcolare, care să apropie copii de sport, arte, bibliotecă și carte.

„Olimpiada de benzi desenate” este un proiect complex care îmbină informația despre sport, istoria campionilor olimpici români , munca de cercetare, exercițiu prin creearea unui plan de abordare a povești, imaginația, planificare, viziunea asupra scenelor ce pot fi schițate pentru lucrarea finală ce va fi predată de copil, și nu în ultimul rând aduce cartea în prim plan, cartea din care găsim informații.

Mărturisesc că la fiecare intervenție la clasă mă emoționează să văd ochi lucind de curiozitate, urechiuțe atente la detalii și dorința de deveni mai bun.

Olimpiada de benzi desenate este inițiată de domnul Grajdeanu Mihai Ionut – autor și profesor de benzi desenate, sub egida Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si Academia Olimpica Romana, ediția din acest an ne va aduce mai aproape de Poveștile campionilor olimpici ai României, de Eroii sportului românesc (tema concursului). Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs național de benzi desenate, de promovare a tinerelor talente din mediul de învățământ primar, gimnazial și liceal. Eveniment desfășurat sub patronajul Comisia Naţională a României pentru UNESCO.

Mulțumesc inițiatorilor acestui proiect și cadrelor didactice implicate.

Lucrările finale se pot preda până la 1 iunie la sediul Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, bibliotecarului coordonator local Truța Maria.