Preșcolari la Filiala Micălaca a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad

La Filiala Micălaca a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad a fost continuată tradiția vizitelor și/sau a parteneriatelor cultural-educative și anul acesta. Primii care ne-au trecut pragul în acest sezon au fost numeroșii elevi ai clasei pregătitoare B aparținând Școlii Gimnaziale „Caius Iacob” Arad, coordonați cu multă atenție de doamna profesor Moldovan Ramona.

Acești copii au intrat în contact cu biblioteca noastră și cu cărțile pregătite special pentru ei, în conformitate cu vârsta lor. Au răsfoit cu curiozitate pagini din multitudinea de cărți ilustrate, cărți cu povești, dar și din enciclopedii. Bibliotecarii au fost foarte plăcut suprinși că cei mici învățaseră deja să citească și că mai mulți dintre ei s-au străduit să o demonstreze, pe rând, cu voce tare, „luptându-se” în mod curajos cu literele. Elevii au aflat mai apoi de la „gazde”, dar alternativ, și de la doamna profesor Moldovan informații cu privire la abonarea gratuită la bibliotecă (cu participarea unui părinte la înscriere), la posibilitatea de a alege trei cărți și de a le putea duce și păstra (în condiții bune) acasă pentru 14 zile înainte de a fi returnate.

Le mulțumim și pe această cale tuturor acestor copii drăguți pentru vizita făcută, dar mai ales doamnei profesor Moldovan Ramona care a ales, într-un mod foarte inspirat, să-și îndrume elevii înspre o instituție de cultură și nu la un local cu mâncare sau în magazine, spre exemplu, în săptămâna „Școala altfel”. Desigur având și întregul sprijin al bibliotecarilor, meritul doamnei profesor-educator este acela că le-a oferit șansa acestor ființe fragile aflate la început de drum școlar, dar și al vieții, să acceadă la plăcerea și obișnuința de a citi, activitate din care au doar de câștigat. Vă așteptăm și în viitor cu mult drag!