„Prima vizită la bibliotecă”- în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean arădean

aventuri1

„Prima vizită la bibliotecă” este numele programului pe care Biblioteca Judeţeană Alexandru .D Xenopol îl extinde și oficializează începând de săptămâna viitoare, el fiind o urmare firească a multelor vizite ale copiilor arădeni făcute, în ultimii ani, la bibliotecă. 
Acesta va presupune, precum ne-am obișnuit deja, prezentarea micilor preşcolari şi elevi din ciclul primar, a sălilor de lectură, a sălilor de împrumut carte , a sălilor ”Artă și Multimedia” și Ludotecii, pentru a-i familiariza cu seviciile Bibliotecii Judeţene.
„Prima vizită la bibliotecă” este o parte a strategiei noastre de accesibilizare a instituţiei noastre. Este un pas în plus pentru apropierea arădenilor, începând cu cei mai tineri, de lectură şi, în general, evenimentele culturale”, a declarat directorul interimar al Bibliotecii Judeţene A.D. Xenopol, Cristina Duma.
Noutatea acestui proiect este că, instituţia care finanţează Biblioteca, -Consiliul Judeţean Arad- , a semnat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean pe baza căruia se va realiza accesul copiilor în cadrul Programului „Prima mea vizită la bibliotecă”.