„Prima vizită la bibliotecă”

„Prima vizită la bibliotecă”- în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean arădean

 

„Prima vizită la bibliotecă” este numele programului pe care Biblioteca Judeţeană Alexandru .D Xenopol îl extinde și oficializează începând de săptămâna viitoare, el fiind o urmare firească a multelor vizite ale copiilor arădeni făcute, în ultimii ani, la bibliotecă.

Acesta va presupune, precum ne-am obișnuit deja, prezentarea micilor preşcolari şi elevi din ciclul primar, a sălilor de lectură, a sălilor de împrumut carte , a sălilor ”Artă și Multimedia” și Ludotecii, pentru a-i familiariza cu seviciile Bibliotecii Judeţene.

„Prima vizită la bibliotecă” este o parte a strategiei noastre de accesibilizare a instituţiei noastre. Este un pas în plus pentru apropierea arădenilor, începând cu cei mai tineri, de lectură şi, în general, evenimentele culturale”, a declarat directorul interimar al Bibliotecii Judeţene A.D. Xenopol, Cristina Duma.

Noutatea acestui proiect este că, instituţia care finanţează Biblioteca, -Consiliul Judeţean Arad- , a semnat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean pe baza căruia se va realiza accesul copiilor în cadrul Programului „Prima mea vizită la bibliotecă”.