Primul pas către cunoaștere: Clasa 1 în vizită la Bibliotecă

Momente emoționante și clipe ce devin amintiri frumoase pentru cei 26 mici școlari din Clasa 1 D din cadrul Liceului Național de Informatică Arad: prima vizită la bibliotecă.

Îndrumați de d-na învățătoare Măran Mariana Rodica, băieți și fetițe cu ghiozdanele în spate, plini de voioșia copilăriei și așteptând vacanța ce bate la ușă, au pășit curioși și entuziasmați pragul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad.

Cu ochii plini de curiozitate, cei mici au fost fermecați de universul cărților, iar vizitând Secţia Împrumut carte pentru copii, cuvintele d-nei bibliotecar Maria Truță au fost pe înțelesul prichindeilor, îmbogățindu-le cunoștințele despre volumele dedicate celor mici, despre organizarea unei biblioteci cu atâtea rafturi pline de cărți sau descoperind lumea muzicii prin acordurile unui vechi patefon din cadrul Secției Artă şi Multimedia.

În primitorul spațiu al Grădinii de Lectură, cei mici au audiat povestea „Regele Jack și Dragonul”, autori: Peter Bently, Helen Oxenbury, o aventură magică, fermecătoare și plină de imaginația copilăriei! O zi de neuitat. O amintire a copilăriei. Informații prețioase pentru viitor. O lume nouă, într-o adevărată împărăție a miracolelor și a frumuseții culturale: cartea și biblioteca.