„Prâslea cel voinic și merele de aur” cunoscut prin „Prietenie… pe o… sfoară… virtuală”

Astăzi s-a desfășurat prima acțiune directă, la clasă, din acest an, alături de elevii clasei a I-a C de la Școala Gimnazială „Aron Cotruș” Arad, coordonați de doamna prof. înv. Veliciu Amelia. Am avut ocazia să aducem „gustul” de lectură, carte și bibliotecă celor mici, povestindu-le introductiv, cât de mare și primitoare este Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad, invitându-i să o exploreze împreună cu părinții.

„Prietenie… pe o… sfoară… virtuală”, este un Parteneriat Educațional Național inițiat de doamna Butnariu Luana Melania, bibliotecar în cadrul Centrului de excelență pentru Copii și Tineret de la Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov și este la a IX-a ediție, având alături în parteneriat peste 200 de biblioteci din țară și de peste hotare. Acțiunile parteneriatului sunt dedicate promovării literaturii pentru copii şi stimulării interesului pentru lectură a celor mici. Tema propusă în acest an este dedicată celebrării operei scriitorului PETRE ISPIRESCU.

Astfel că, micii elevii ai clasei au făcut cunoștință cu personajele și întâmplările basmului „Prîslea cel voinic și merele de aur”, atât ascultând povestea, cât și colorând imagini inedit ilustrate și inspirate special din această poveste. Tot în cadrul activității, au descoperit informații legate de scriitorul nostru îndrăgit.

Ne-am bucurat de o călduroasă primire și reacție pozitivă la ofertele bibliotecii.