Proiect demarat la Școala Gimnazială „Aron Cotruș” – „Olimpiada de benzi desenate”

Astăzi am avut onoarea de a fi alături de aproximativ 100 de elevi de la Școala Gimnazială „Aron Cotruș” Arad, clasele Step By Step a I-a A , a I-a B și a II-a B, coordonate de doamnele Prof. Înv. Apătean Ioana – Ștefea Andreea, Briciu Nicoleta – Semerian Grabriela și Nan Camelia – Căsuțiu Delia, pentru a le oferi suport în demararea proiectelor personale de Bandă Desenată. Au vizionat Atelierul Video creat special de domnul Mihai Ionuț Grăjdeanu, inițiatorul concursului național „Olimpiada de benzi desenate”, le-am citit din cărțile bibliotecii despre Nadia Comăneci, campioana olimpică a României, pentru că în acest an tema este: Poveștile campionilor olimpici ai României. Eroii sportului românesc. La final le-am vorbit despre biblitoecă, numărul cărților și cum se pot abona la bibliotecă.

Acest proiect ne-a adus în prim plan foarte multe discuții și dezbateri, despre secțiunile care le au Jocurile Olimpice, despre sporturi în general sazu particular, despre eprformanță, muncă, disciplină și perseverență. Ne-am inspirat din cartea „Nadia, fata care nu putea sta locului nici o clipă” scrisă de Karlin Gray, ilustrată de Christine Davenierna, apărută la editura Didactica Publishing House, și „Nadia Comăneci – cea mai bună gimnastă din istorie” apărută în colecția „Micii Eroi” de la Editura Litera.

Olimpiada de benzi desenate este inițiată de domnul

Mihai Ionuț Grăjdeanu – autor și profesor de benzi desenate, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român si Academia Olimpică Română, ediția din acest an ne va aduce mai aproape de Poveștile campionilor olimpici ai României, de Eroii sportului românesc (tema concursului).

Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs național de benzi desenate, de promovare a tinerelor talente din mediul de învățământ primar, gimnazial și liceal. Eveniment desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Lucrările finale se pot preda până la 1 iunie la sediul bibliotecii noastre, bibliotecarului coordonator local Truța Maria