Proiecte si programe interne

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Simpozionul „Momente din istoria lecturii publice”

Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol” Arad organizează o dată la 2 ani simpozionul național Momente din istoria lecturii publice care se adresează deopotrivă bibliotecarilor şi utilizatorilor serviciilor de bibliotecă.

Expoziţii de carte veche

Biblioteca Judeţeană organizează bianual expoziţii de carte de patrimoniu, la sala Clio a Complexului Muzeal Arad ( str. Horea nr. 8), pentru promovarea valorilor bibliofile ale Aradului.

Programe Artă şi multimedia

Secţia Artă şi Multimedia vine în întâmpinarea publicului larg cu activităţi culturale variate care urmăresc valorificarea bogatului fond de artă pe care îl deţine şi dezvoltarea gustului pentru frumosul artistic.

Programe Animaţie culturală

Biblioteca Județeană propune publicului cititor o largă paletă de manifestări culturale: dezbateri, simpozioane, mese rotunde, lansări de carte, întâlniri cu personalități locale din țară și din străinătate, ateliere de creație, concursuri, expoziții, etc. Acestea sunt concepute pentru a da posibilitatea cititorului să se implice în viața culturală a urbei și să devină el însuși actor al manifestărilor culturale prilejuite de bibliotecă.

Programe Ludoteca

Pentru a dezvolta armonios personalitatea copiilor nostrii, trebuie să îi implicăm în cât mai multe activităţi educative .Una dintre aceste activităţi poate avea loc la bibliotecă,în cadrul acţiunilor ludotecii, în lumea cărţilor,o lume minunată, plină de învăţături. Fiecare dintre noi ne dorim un viitor minunat pentru copiii noştri. Cel mai important este să-i pregătim pe copii pentru viaţă, să- i învăţăm să aleagă între ce e bine şi ce e rău. „Oferă- mi un peşte şi mă voi hrăni cu el. Învaţă- mă să pescuiesc şi mă voi hrăni o viaţă întreagă”. Programul educaţional din cadrul Ludotecii îi învaţă pe copii „să pescuiască”, să aleagă din viaţă ceea ce e bun, frumos şi folositor.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]