Realitate augumentată în Grădina de lectură

În perioada 22 – 26 biblioteca a găzduit Atelierul de artă și tehnologie DARV din proiectul Post-educația. Pedagogii ale crizei realizat de Asociația Doar Măine și parte din cadrul Programului Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. Parteneri în realizarea acestui atelier au fost Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad și Complexul Muzeal Arad prin Consiliul Județean Arad.

Descriere a atelierului:

Atelierul de artă și tehnologie DARV este o experiență de cinci zile în care proiecte artistice sunt create de către elevi și studenți și implementate în realitate augmentată, cu ajutorul mentorilor – DARV Collective. Performance-uri, obiecte și instalații de artă vor face conexiuni neașteptate între lumea reală și cea virtuală. Lucrările vor fi prezentate în cadrul unei expoziții ghidate în spațiul public din Arad pe 26 mai 2023, la ora 18.00, la Biblioteca Județeană Alexandru D. Xenopol Arad.

Împreună cu elevii de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad și studenții de la Facultatea de Design din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” Arad, artiștii invitați se vor concentra asupra schimbărilor climatice din Arad, care vor fi abordate prin mijloace analogice și digitale. Scopul acestui demers este creșterea gradului de conștientizare în privința schimbărilor climatice.

Vineri, 26 mai, la ora18, în Grădina de lectură a avut loc vernisajul expoziției cu lucrările elevilor și studenților care au participat la eveniment. Lucrările pot fi accesate prin intermediul aplicații dedicate care poate fi descărcate de aici, compatibilă cu iOS, în săptămânile următoare aplicația va fi disponibilă și pentru dispozitivile Android.