Recenzie “ Prin ochii ei” de Sarah Pinborough

Ce este dragostea? Nevoia de a ieși din tine însuți

Charles Baudelaire

Prin ochii ei – un roman supranatural


În romanul “Prin ochii ei”, Sarah Pinborough ne relatează o poveste de dragoste bizară, un triunghi amoros în care povestea fiecărui personaj pare atât de reală. Dar ce este real și ce este imaginar în relaţiile dintre cele trei personaje? Când crezi că ai descoperit adevărul, autoarea trage cortina și îți oferă o altă perspectivă. Cine ar fi crezut că un flirt nevinovat într-un bar poate avea consecinţe catastrofale? Lisa nu își dorește decât să fie iubită. Dar și Adele are nevoie de iubire. David, copleșit de dragostea obsedantă a Adelei, se îndepărtează de ea și își dorește regăsirea fericirii alături de o altă femeie. Prinsă între prietenia cu gingaşa Adele și iubirea pentru David, Lisa se pomeneşte în mijlocul sinistrei lor relații conjugale.

La începutul anului 2019, Netflix a anunţat lansarea unui prim sezon din serialul care va avea la bază povestea lui Sarah Pinborough. Producătorul executiv este Steve Lightfoot iar în rolurile principale îi vom vedea pe Simona Brown, Eve Hewson, Tom Bateman şi Robert Aramayo, potrivit Netflix.

Prin ochii ei – evenimentele

Secretară într-un cabinet de psihiatrie, Lisa este o mamă singură, divorţată, care își petrece timpul între slujbă și casă. Rareori iese în oraș însă, într-o după-amiază, petrece câteva ore plăcute într-un bar în compania unui bărbat atrăgător. Când revine luni la serviciu, constată cu surprindere că noul ei șef este chiar bărbatul din bar. David, medic psihiatru, este nou venit în oraș și apare la serviciu întovărăşit de superba sa soție. Dezamăgită, Lisa încearcă să facă faţă situației și să uite pasionalul sărut pe care chiar David îl consideră o greșeală cumplită. Inconsecvent în afirmații, acesta nu-și poate lua ochii de la Lisa și continuă să o curteze. Ceea ce nu ştie însă, este că, într-o dimineață, după ce l-a lăsat la școală pe fiul ei Adam, Lisa se ciocneşte de soţia lui. Ca să îşi ceară scuze, Adele o invită pe Lisa la o cafea. Acesta este începutul unei prietenii ciudate care o bulversează pe Lisa și o pune într-o mare dilemă. Să rămână prietena Adelei sau să continue relația cu soțul acesteia? Atrasă de David dar nedorind să distrugă prietenia cu Adele, Lisa încearcă să descâlcească iţele acestui mariaj problematic. De ce este Adele atât de înspăimântată și de ce David este un alcoolic agresiv şi obsedat de control?

“… Nu ştiu nimic despre căsnicia lor, dar sigur pare diferită de majoritatea celorlalte, de mariajul meu cu Ian. Noi ne-am înţeles bine înainte de aventura lui, la fel ca toată lumea. Am avut frecuşuri dar niciodată nu mi-a fost frică de el. La David şi Adele situaţia e cu totul alta. Apelurile telefonice, nervozitatea ei, schimbările lui de dispoziţie, pastilele, iar acum, asta. Cât ar trebui să mai închid ochii doar fiindcă, atunci când e cu mine, David pare altfel? Ţin la Adele. Ea m-a ajutat să dorm bine noaptea, iar ăsta e cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată. Nu vreau s-o ştiu nefericită şi suferind. Dar şi pentru el am sentimente reale. Sunt oare o proastă? …”

Întrebări la care veţi afla răspunsul citind acest thriller psihologic pe cât de fascinant pe atât de fantezist pe care îl puteţi împrumuta de la secţia Împrumut Carte pentru Adulţi.