„Revoluţia” domeniilor – Episodul 2

Deoarece prioritatea unei biblioteci sunt cititorii ei, am început o acţiune foarte importantă şi de o mai lungă durată, care constă în reorganizarea, rearanjarea şi „reîmprospătarea” fondului de carte cu acces liber la raft. Pe scurt, toate rafturile cu cărţi vor fi rearanjate şi completate cu cărţi importante şi noi în cadrul fiecărui domeniu, ţinând cont şi de normele şi regulile metodologice biblioteconomice. Astfel, luăm pe rând fiecare clasă CZU (Clasificarea zecimală universală) şi subdiviziunile ei, păstrăm cărţile importante şi cerute, le scoatem şi ducem în depozit pe cele foarte uzate şi neconsultate, aducem din depozit şi punem spre împrumut alte cărţi importante, valoroase şi pe cele noi. Veţi putea avea în acest mod o viziune asupra bibliotecii din Micălaca, veţi putea face un tur virtual al ei, în mai multe episoade ale cărei serie am denumit-o: „Revoluţia” domeniilor! În această serie veţi face cunoştinţă cu domeniile şi subdiviziunile lor, dar şi cu cărţile mai importante sau mai interesante din cadrul lor!

Continuăm azi, după cum am promis săptămâna trecută, cu următoarea clasă – clasa 1: „Filosofie” şi o subdiviziune a ei, din punct de vedere biblioteconomic: 159.9 „Psihologie”. Aceste domenii au un orizont larg de orientare pentru orice iubitor al înţelepciunii şi au o imensă varietate tematică! Pentru multe întrebări existenţiale pe care şi le poate pune un individ de-alungul vieţii, pentru o mai bună înţelegere de sine şi a celorlalţi, pentru cercetarea, aflarea şi aplicarea de soluţii în viaţa cotidiană, vă recomandăm să consultaţi cărţile din aceste două domenii!
Filosofia am aranjat-o tematic şi cronologic, în ordinea scrierii operelor filosofice. Psihologia am organizat-o în funcţie de principalele edituri, deoarece cărţile sunt în număr foarte mare iar astfel sunt mult mai uşor de găsit şi de identificat. Unele dintre cele mai importante şi interesante cărţi de filosofie şi psihologie le puteţi vedea în pozele ataşate.

Urmăriţi-ne şi săptămâna viitoare pentru a descoperi şi alte domenii împreună cu o multitudine de cărţi! Pănă atunci vă invităm la biblioteca din Micălaca să împrumutaţi cărţile care vă stârnesc interesul!