Săptămâna Altfel la Biblioteca Județeană arădeană

biblioteca arad

Perioada 18-22 aprilie  2016 este una dintre cele mai pline și de nerefuzat săptămâni pregătite de instituția arădenă a cărții, Biblioteca Județeană: ”Alexandru D. Xenopol”.

Săptămâna cu pricina, include un flux larg de participanți la  programul ”Săptămâna cu Școala altfel”, un program divers, special conceput pentru preșcolari, elevi de gimanziu și de liceu, dar și pentru adulți.În această perioadă, la bibliotecă vor avea loc : vizite, expoziții de carte, audiții de povești, audiții muzicale, proiecții de filme, dezbateri, ateliere cu marionete, conferințe, lansări de carte etc.

”Ziua Internațională a Cărții”, din 23 aprilie s-a transformat în ”Săptămâna  Internațională a Cărții” la Biblioteca Județeană arădeană

Joi, 21 aprilie vom sărbători ”Ziua Bibliotecarului – Ziua porților deschise la Biblioteca Județeană”, zi  în care  vom primi la noi un public numeros ce va participa la: ateliere de marionete, vizite, vizionarea filmului ”Aventuri la bibliotecă” , audiții povești, educație mitologică – ”Secretele zeilor”. Punctul culminant al zilei, ca și a  săptămânii,  îl va constitui inaugurarea la Secția ”Împrumut Carte Adulți”, de la ora 16.00, a unui raft  de carte americană, în prezența Excelnței  Sale –Hans KLEMM, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Progrmele  adresate arădenilor  îi  vor avea ca parteneri pe: Dan Antoci – actor – în proiectul ”Secretele Zeilor” ( luni și joi), Adela  Ungureanu – Caimacan – marionetist, în proiectul ” De fire, ațe și mosoare” ( luni, marți și joi), precum și pe profesorul universitar Alexandru Gligor cu  expozeul  de artă vizuală – ”Săptămâna patimilor. Moartea Lui Hristos. Învierea”- luni, 18 aprilie, ora 13.00, sala  ”Concordia”.

Un moment de vârf  al  ”Săptămânii Internaționale a Cărții” îl va constitui deschiderea Festivalului – ”Zile și Seri de literatură  Doinaș”, ediția a II-a, marți, 19 aprilie 2016, la ora 11.00,  cu:

• ”Excelența prin cultură” – Ștefan Aug. Doinaș, un film realizat de Cleopatra Lorințiu
. Prezentare de carte – „Povestea cu Fusilica, pentru Dan și Lavinica dac – ascultă de mămica” de Ștefan Aug. Doinaș, Editura Nigredo, Publicație a Bibliotecii „Alexandru D.Xenopol”, despre ea va vorbi  Florin      Didilescu.
• Prezentare de carte: Cleopatra        Lorințiu -”Scurte întâlniri” și  ”Există un limpede loc”.

Pe holul bibliotecii vor fi deschise: expoziția de carte și de  publicații dedicată poetului arădean  Șt. Augustin Doinaș, intitulată: ”Cuvântarea Scribului”  și  expoziția de albume de artă și CD –uri americane: ”America în sunet și imagini.