„Sărat, printre genele tale” la Casa Pianului „Jacques Faix” din Arad

                     În 1870 s-a născut chiar în Casa Pianului  – muzeul din Arad ce-i poartă azi numele-, viitorul constructor de talie internațională de piane, pionier în arta fotografică,

Jacques Faix .

La 19 ani, Jacques Faix a plecat la Viena  unde  șapte ani  și-a desăvârșit ucenicia cu cel mai renumit constructor de piane din Viena, Anton Pokorny.

Reîntors acasă a deschis prima și singura fabrică de piane din România, a fondat primul Foto Club din Arad și a organizat numeroase concerte cu unii dintre cei mai renumiți compozitori și instrumentiști. Jacques Faix a devenit un ferment cultural  în jurul căruia au gravitat marii muzicieni ai vremii…

După 100 de ani, un arădean descoperă și reabilitează Casa Pianului, încercînd să-i redea strălucirea. Noul proprietar reînnoadă tradiția și organizează periodic în această casă, concerte, evenimente culturale de ținută, după modelul celor organizate odinioară de Jacques Faix.  În restul zilelor,  Casa „Faix” este muzeu.         

Casa Pianului „Jacques Faix” din Arad  va găzdui Duminică, 10 Septembrie 2023, la ora 19.00, recitalul de poezie al Luciei Bibarț, „Sărat, printre genele tale”.

Poezia va fi completată de muzică interpretată de tânărul pianist arădean, absolvent de MasterClass, Dragoș Mihăilescu.

Pianistul va avea  trei intervenții, momentul de aur constituindu-l interpretarea la pianul istoric a unei piese clasice.

Construit în data de 30 Octombrie 1903, Pianul lui Faix va împlini în luna Octombrie 2023, 120 de ani!

Accesul publicului  la recital se va face cu invitații.

Spectacolul va beneficia de transmisiune live.