Sărbătorile Pascale – Sărbătoarea Sufletului

În odaie e tăcere. Prin fereastra deschisă soarele scoate sclipiri din sticlăria de pe poliţi. În faţa iconostasului clipoceşte candela. Pe masa din mijloc, stă deschis, uitat acolo de către copiii sfinţiei-sale, un ceaslov vechi, scorojit şi unsuros. O musculiţă, cât o gămălie, strălucitoare ca un licurici, intră bâzâind să caute ceva dulce de gustat. Zboară încolo şi-ncoace. Se uită prin strachini, se aşează pe marginea unui pahar, se plimbă pe la icoane, ca şi cum s-ar închina, ba intră până şi-n potcapul cel nou, pe care plodurile îl aşezaseră pe pat cu fundul în jos şi-l prefăcuseră într-un cuibar de ouă roşii – căci e Paştele.” (Emil Gârleanu, „Din lumea celor care nu cuvântă”, Musculiţa)

… Acel zi din an când fiecare dintre noi se oprește un pic din agitația și freamătul cotidianului…

… Acel început al sensului vieții, alături de cei dragi sufletului, bucurându-ne de frumusețea și armonia tuturor lucrurilor ce ne înconjoară…

… Acea noapte în care ne privim noi înșine sufletele…

… Acea clipă în care punem mai presus de orice, credința, speranța, iubirea, încrederea, răbdarea, iertarea, lumina…

Colectivul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” din Arad dorește tuturor cititorilor și colaboratorilor săi, Sărbători Luminate, sănătate, fericire și bucurie împărtășită alături de cei dragi!

CHRISTOS A ÎNVIAT!

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!

FROHE OSTERN!