Sărbătoritul zilei (1/2): Garabet Ibrăileanu

Garabet Ibrăileanu, cunoscut și sub pseudonimul Cezar Vraja (23 mai 1871, Târgu Frumos, județul Iași, România – 12 martie 1936, București, Regatul României [România])

Teoretician, istoric și critic literar, redactor, publicist, profesor, eseist, prozator, poet și traducător român de origine armeană.

„[…] A absolvit Literele la Iași. Secretar de redacție la «Viața Românească» (1906-1933). S-a format sub influența criticii sociologice franceze și a lui C-tin Dorbrogeanu-Gherea. Susținător al poporanismului literar. A definit conceptul de specific național și legea selecției valorice în cultură. S-a ocupat de literatura română și teoria literară: «Spiritul critic în cultura românească», 1909; «Scriitori și curente», 1909; «Note și impresii», 1920; «Scriitori români și străini», 1926. A mai scris proză de analiză: romanul «Adela», 1933, Premiul Național. Membru de onoare post-mortem al Academiei (1948).” (Enciclopedia identității românești. Personalități)

Vă invităm la Filiala Micălaca pentru împrumutul scrierilor lui Garabet Ibrăileanu, precum: „Adela”, „Un roman de dragoste”, „Privind viața”, „Amintiri din copilărie și adolescență”, dar și volume de critică literară! Vă așteptăm cu drag! 😊

Sursă imagine autor: wikipedia.org