Sărbătoritul zilei (1/2): Margaret Mitchell

Margaret Mitchell, pe numele său complet Margaret Munnerlyn Mitchell Marsh (8 noiembrie 1900, Atlanta, Georgia, S.U.A. – 16 august 1949, Atlanta, Georgia, S.U.A.)

Romancieră și jurnalistă americană.

„[…] A studiat la Colegiul Smith. A scris pentru gazeta «The Atlanta Journal» înainte de a dedica zece ani de lucru singurei sale cărţi, «Pe aripile vântului» (Gone with the Wind, 1936, Premiul Pulitzer; ecranizat în 1939). Romanul evocă atmosfera din timpul Războiului Civil American şi reconstrucţia din perspectiva Sudului american. A ajuns, curând după publicare, cel mai bine vândut roman din istoria literaturii americane. Ca o replică a romanului, în 2001 a apărut «Vântul a zburat» (The Wind Done Gone) de Alice Rondale, un punct de vedere sclavagist asupra vremurilor.” (Enciclopedia Universală Britannica. Volumul 10)

Vă invităm la Filiala Micălaca pentru împrumutul capodoperei lui Margaret Mitchell „Pe aripile vântului”, dar și a nuvelei „Insula pierdută”, scrisă în 1916, în timpul adolescenței sale, dar publicată pentru prima oară abia în 1996! Vă așteptăm cu drag! 😊