Sărbătoritul zilei (2/2): Alex Haley

Alex Haley, pe numele său complet Alexander Palmer Haley (11 august 1921, Ithaca, New York, S.U.A. – 10 februarie 1992, Seattle, Washington, S.U.A.)

Romancier, autor de proză scurtă, biograf, scenarist și jurnalist american.

„[…] A crescut în Carolina de Nord, a lucrat pentru paza de coastă (1939-1959), iar apoi a devenit jurnalist. După un interviu cu Malcolm X, a scris bestsellerul «Autobiografia lui Malcolm X» (Autobiography of  Malcolm X, 1965, ecranizată în 1992). Cel mai mare succes l-a înregistrat cu romanul «Rădăcini» (Roots, Premiul Pulitzer, 1976), în care prezenta istoria a şapte generaţii de strămoşi ai săi, din momentul în care au devenit sclavi. Adaptat pentru televiziune, a devenit unul dintre cele mai populare seriale americane de televiziune şi a stârnit interesul pentru genealogia populaţiei africane din SUA, deşi Haley a recunoscut ulterior că materialul a fost parţial fictiv.” (Enciclopedia Universală Britannica. Volumul 7)

Vă invităm la Filiala Micălaca pentru împrumutul capodoperei lui Alex Haley: „Rădăcini”! În creațiile de ficțiune istorică și în reportajele lui Haley sunt descrise, cu precădere, luptele și zbuciumul populației afro-americane. Vă așteptăm cu drag! 😊

Sursă imagine autor: wikipedia.org