Sărbătoritul zilei (2/2): Bret Easton Ellis

Bret Easton Ellis (n. 7 martie 1964, Los Angeles, California, S.U.A.)

Romancier, autor de proză scurtă, scenarist și regizor american.

Bret Easton Ellis „[…] a cunoscut succesul încă de la debut, cu romanul «Mai puțin decât zero» (1985), scris pe când studia la Bennington College, în Vermont. În 1987 publică al doilea roman, «Regulile atracției», iar în 1991 îi apare «American Psycho», o carte-bombă, pentru care s-a spus că America nu-l va uita (și nici ierta) vreodată. Ellis a mai publicat volumul de povestiri «Informatorii» (1994) și romanele «Glamorama» (1998), «Lunar Park» (2005) și «Dormitoarele imperiale» (2010). Considerat de mulți critici un nihilist (deși el însuși se declară un moralist), Bret Easton Ellis scrie cărți extrem de dure și de captivante, ce au drept personaje tineri moderni și fără astâmpăr, deciși să-și trăiască viața din plin într-un vid existențial și moral de care sunt mai mult sau mai puțin conștienți. […]” (Editura Polirom)

Vă (re)amintim și de celebra ecranizare a romanului său, cu titlu omonim, „American Psycho” (2000), în regia lui Mary Harron, din distribuția filmului făcând parte actorii: Christian Bale, Justin Theroux, Josh Lucas, Chloë Sevigny, Reese Witherspoon, Jared Leto, Willem Dafoe.

Vă invităm la Filiala Micălaca pentru împrumutul celor mai bune cărți ale scriitorului postmodernist american Bret Easton Ellis! Vă așteptăm cu drag! 😊

Sursă imagine autor: wikipedia.org