Sărbătoritul zilei (2/2): Richard Brautigan

Richard Brautigan, pe numele său complet Richard Gary Brautigan (30 ianuarie 1935, Tacoma, Washington, S.U.A. – găsit decedat la 25 octombrie 1984, Bolinas, California, S.U.A.)

Romancier, poet și autor de proză scurtă american.

„Supranumit deopotrivă «ultimul reprezentant al generației Beat» și «vocea generației hippy», Richard Brautigan (1935-1984) s-a născut în Tacoma, statul Washington. În 1955, la terminarea liceului, după ce aruncă cu pietre într-o secție de poliție, este internat, cu acordul părinților, într-un spital de boli mintale, unde i se administrează șocuri electrice. După acest incident rupe relațiile cu familia și se stabilește în San Francisco, în plină perioadă de înflorire a mișcării hippy. A publicat unsprezece volume de proză, nouă de poezie, volume mixte, înregistrări audio etc. Marcat de băutură și disperare, s-a sinucis la patruzeci și nouă de ani în locuința sa din Bolinas, California, cadavrul său fiind descoperit după câteva săptămâni, alături de un revolver de calibrul 44 și o sticlă de alcool. La editura Polirom au mai fost traduse «La pescuit de păstrăvi în America» și «În zahăr de pepene».” (Editura Polirom)

Vă invităm la Filiala Micălaca pentru împrumutul celor mai celebre romane ale lui Richard Brautigan, autor cunoscut pentru operele sale ironice, adesea suprarealiste, impregnate de umor negru și critică socială! Vă așteptăm cu drag! 😊