Sărbătoritul zilei (2/2): Stieg Larsson

Stieg Larsson, pe numele său complet Karl Stig-Erland Larsson (15 august 1954, Skelleftehamn, Suedia – 9 noiembrie 2004, Stockholm, Suedia)

Romancier, jurnalist și activist suedez.

„Karl Stig-Erland Larsson a fost un jurnalist și scriitor suedez de romane criminalistice. Acesta a murit în 2004, în mod neașteptat, în urma unei crize cardiace, la vârsta de 50 de ani, imediat după ce apucase să-i predea editorului său «Millennium», o serie de trei romane, însumând 1935 de pagini. «Millennium» a devenit între timp un fenomen editorial.
În 2008 a fost declarat al doilea cel mai bine vândut autor din lume, după scriitorul afgano-american Khaled Hosseini.
Larsson, al cărui nume original era Stig, a decis să își schimbe numele în Stieg pentru a evita să fie confundat cu bunul lui prieten Stig Larsson, care a devenit un autor cunoscut cu mult înaintea lui Stieg. Mai târziu, Stieg a povestit că au dat cu banul pentru a decide care dintre ei să își schimbe numele, dar acest lucru este negat de Stig. Indiferent de ortografie, ambele nume se pronunță la fel.” (The Club Of Serial Readers)

Vă invităm la Filiala Micălaca pentru împrumutul primelor două volume, în limba engleză, ale celebrei trilogii „Millennium” de Stieg Larsson! Vă așteptăm cu drag! 😊