Sărbătoritul zilei (2/3): Erica Jong

Erica Jong, născută Erica Mann (n. 26 martie 1942, New York, New York, S.U.A.)

Romancieră, poetă și eseistă americană.

„[…] În cei 43 de ani de la apariția romanului «Teama de zbor», Erica Jong a publicat peste 25 de cărți, traduse în 43 de limbi, cuprinzând nouă opere de ficțiune (bestsellerul New York Times «Fear of Fifty: A Midlife Memoir» fiind una dintre ele), precum și câteva de non-ficțiune, foarte apreciate, printre care: «What Do Women Want», «Seducing the Demon: Writing for My Life», o antologie despre sex numită «Sugar in My Bowl: Real Women Write About Real Sex», editată de ea însăși, și, în 2012, un Kindle Single, «A Letter to the President», care analizează cu îndrăzneală problemele cu care se confruntă astăzi femeile din Statele Unite ale Americii.
De asemenea, Erica Jong este autoarea a șapte volume de poezie premiate. Cel mai recent, «Love Comes First», a apărut în 2009.
Erica Jong a câștigat numeroase premii naționale și internaționale pentru poezie și ficțiune. Printre acestea se numără Premiul Fernanda Pivano și Premiul Sigmund Freud în Italia, Premiul Deauville în Franța și Premiul Națiunilor Unite pentru excelență în literatură. […]” (Editura Trei)

Vă invităm la Filiala Micălaca pentru a împrumuta două dintre cele mai reprezentative cărți ale Ericăi Jong, printre ele aflându-se și cea de debut, cea care a stârnit multe controverse, dar care i-a adus și celebritatea: „Teama de zbor”! Vă așteptăm cu drag! 😊

Sursă imagine autor: wikipedia.org