Sărbătoritul zilei (3/3): Jojo Moyes

Jojo Moyes (n. 4 august 1969, Londra, Anglia)

Jurnalistă, romancieră, autoare de proză scurtă și scenaristă engleză.

„[…] A studiat la Royal Holloway și Bedford New College, London University.

Cu o bursă finanțată de The Independent, a absolvit un curs de jurnalism la City University din Londra în 1992. Cu excepția anului 1994, când a trăit în Hong Kong și a scris pentru Sunday Morning Post, Moyes a lucrat în următorii zece ani la Independent în diferite funcții. În 2002 a devenit corespondent al ziarului pe teme de arte și media.

A debutat ca romancieră în 2002, printre volumele sale de început numărându-se «Dragoste într-o zi ploioasă», «Bazarul visurilor», «În căutarea unui destin», «Silver Bay» și «Ultima scrisoare de dragoste», ultimul, câștigător al Premiului Romanul de dragoste al anului, acordat de Asociația Scriitorilor de Romane de Dragoste din America.

Cel mai mare succes de până acum l-a avut însă cu romanul «Înainte să te cunosc», carte ecranizată și vândută în peste 10 milioane de exemplare. Au urmat volumele «Fata pe care ai lăsat-o în urmă», «Un bărbat și o femeie», «După ce te-am pierdut» și «Eu, și totuși alta», ultimele două întregind trilogia începută cu romanul «Înainte să te cunosc».

Jojo Moyes locuiește în Essex, Anglia, cu soțul și cei trei copii.” (Editura Litera)

Vă invităm la Filiala Micălaca pentru împrumutul cărților aparținătoare lui Jojo Moyes! Scrierile sale sunt printre cele mai bine comercializate în librăriile din lume, dar și printre cele mai cerute la biblioteca noastră, în proporție covârșitoare de către publicul feminin. Cărțile lui Moyes vă stau la dispoziție atât în limba română, cât și în engleză. Vă așteptăm cu drag! 😊

Sursă imagine autor: wikipedia.org