Sărbătoritul zilei: Agatha Christie

Agatha Christie, pe numele său complet (Dame) Agatha Mary Clarissa Christie, născută Miller (15 septembrie 1890, Torquay, Devon, Anglia – 12 ianuarie 1976, Wallingford, Oxfordshire, Anglia)

Romancieră, autoare de proză scurtă, dramaturgă și memorialistă engleză.

„[…] Primul său roman, «Dispariţie misterioasă la Styles» (The Mysterious Affair at Styles, 1920), l-a introdus pe Hercule Poirot, excentricul detectiv belgian care va apărea în cca 25 de romane din cele 75 pe care le-a scris. Miss Jane Marple, o celibatară în vârstă şi principalul personaj din unele romane poliţiste, a apărut pentru prima dată în «Crimă la vicariat» (Murder at the Vicarage, 1930). Majoritatea romanelor sale au fost bestselleruri; traduse în 100 de limbi, s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare. Printre piesele sale se numără: «Cursa de şoareci» (The Mousetrap, 1952), ce a înregistrat un record mondial pentru cel mai mare număr de reprezentaţii consecutive, şi «Martorul acuzării» (Witness for the Prosecution, 1953, ecranizat în 1958). A fost căsătorită cu eminentul arheolog Sir Max Mallowan (1904-1978).” (Enciclopedia Universală Britannica. Volumul 4)

Vă invităm la Filiala Micălaca pentru împrumutul scrierilor Agathei Christie – maestra romanului și pieselor de teatru detectiviste, una dintre cele mai citite și cerute autoare la biblioteca noastră! Vă așteptăm cu drag! 😊

Sursă imagine autor: wikipedia.org