Sărbătoritul zilei: Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry, pe numele său complet Antoine-Marie-Roger de Saint-Exupéry (29 iunie 1900, Lyon, Franța – 31 iulie 1944, Marea Mediterană, în apropiere de Marseille, Franța)

Aviator, romancier, autor de proză scurtă și de cărți pentru copii, poet, eseist, memorialist și jurnalist francez.

„[…] A pilotat avioane în zboruri comerciale, de test şi de recunoaştere militară, a fost ataşat pe probleme de publicitate pentru Air France şi, de asemenea, reporter. Şi-a găsit sfârşitul când avionul său a fost doborât în război, în timpul unei misiuni a aviaţiei deasupra Mediteranei. În scrierile sale sunt slăvite aventurile periculoase şi aviaţia, ca în romanele «Curierul de Sud» (Courrier Sud, 1929) şi «Zbor de noapte» (Vol de nuit, 1931). «Pământ al oamenilor» (Terre des hommes, 1939) cuprinde memorii lirice cu reflecţii filozofice şi meditaţii. «Micul Prinț» (Le Petit Prince, 1943) este o fabulă aparent pentru copii, dar adresată, în esenţă, adulţilor.” (Enciclopedia Universală Britannica. Volumul 13)

Vă invităm la Filiala Micălaca pentru împrumutul scrierilor lui Antoine de Saint-Exupéry! Operele autorului și aviatorului francez sunt mărturii unice ale unui pilot și luptător care a privit aventura și pericolul prin ochii unui poet. Vă așteptăm cu drag! 😊

Sursă imagine autor: wikipedia.org