Sărbătoritul zilei: Jean de La Fontaine

Jean de La Fontaine (8 iulie 1621, Château-Thierry, Regatul Franței [Franța] – 13 aprilie 1695, Paris, Regatul Franței [Franța])

Poet, prozator și dramaturg francez.

„[…] Şi-a creat legături importante la Paris, unde a reuşit să-şi găsească patroni şi şi-a petrecut cei mai productivi ani ca scriitor. Este celebru pentru «Fabule» (Fables, 1668-1694), care se numără printre capodoperele literaturii franceze. Conţinând în jur de 240 de poeme, ele prezintă povestiri atemporale despre oameni simpli de la ţară, eroi ai mitologiei greceşti şi animale tipice fabulelor. Tema centrală o constituie experienţa morală cotidiană a umanităţii. Printre numeroasele sale scrieri de mai mică întindere se numără «Iubirile lui Psyhe şi Cupidon» (Les Amours de Psyché et de Cupidon, 1669), interesantă pentru stilul lucid şi elegant. A fost ales membru al Academiei Franceze în 1683.” (Enciclopedia Universală Britannica. Volumul 9)

Vă invităm la Filiala Micălaca pentru împrumutul celebrelor fabule ale lui Jean de La Fontaine, în diverse ediții! Vă așteptăm cu drag! 😊

Sursă imagine autor: wikipedia.org