Sărbătoritul zilei: Kiran Desai

Kiran Desai (n. 3 septembrie 1971, New Delhi, India)

Romancieră indiană.

„Kiran Desai, fiica celebrei scriitoare indiene Anita Desai, s-a născut în India în 1971. La 14 ani a plecat în Anglia, un an mai târziu mutându-se împreună cu familia în S.U.A. După ce a absolvit Colegiul Bennington și Universitatea Hollins, a urmat cursuri de «creative writing» la Universitatea Columbia. Primul său roman, «Hullabaloo in the Guava Orchard», publicat în 1998, a fost primit extrem de favorabil de critica literară internațională.
În 2006, cel de-al doilea roman al său, «The Inheritance of Loss» («Moștenitoarea tărâmului pierdut»), a obținut prestigiosul Man Booker Prize, Kiran Desai devenind astfel, la numai 35 de ani, cea mai tânără câștigătoare a acestui premiu pentru care mama ei a fost nominalizată în trei rânduri, fără însă a-l obține vreodată. La Polirom au apărut «Moștenitoarea tărâmului pierdut» (2007) și «Zarvă în livada de guave» (2008).” (Editura Polirom)

Vă invităm la Filiala Micălaca pentru împrumutul cărților de Kiran Desai, autoare care în scrierile sale supune analizei teme precum: globalizarea, terorismul, imigrația, caracteristicile înnăscute și diferențele culturale! Vă așteptăm cu drag! 😊

Sursă imagine autor: wikipedia.org