Sărbătoritul zilei: Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark, născută Mary Theresa Eleanor Higgins (24 decembrie 1927, Bronx, New York, S.U.A. – 31 ianuarie 2020, Naples, Florida, S.U.A.)

Romancieră, autoare de proză scurtă și memorialistă americană.

„Mary Higgins Clark şi-a dobândit celebritatea în 1975, când editura Simon & Schuster i-a publicat primul roman de suspans, «Where Are the Children?», care s-a bucurat imediat de un succes uriaş. De atunci, a scris peste treizeci de thrillere, care au intrat pe lista de bestselleruri a «The New York Times» şi s-au vândut în mai mult de o sută de milioane de exemplare, numai în Statele Unite.

Însă recunoaşterea internaţională nu a întârziat să apară, astfel că Mary Higgins Clark este una dintre cele mai bine vândute autoare din Franţa, unde, în 1980, a primit Grand Prix de Literature Policière, iar în anul 2000, a fost numită Cavaler al Ordinului Artelor şi Literaturii de către ministrul culturii francez.

Tot în 2000, Mary Higgins Clark a fost aleasă drept Mare Maestru al Premiilor Edgar de Asociaţia Mystery Writers of America, iar anual, premiul Mary Higgins Clark, sponsorizat de Simon & Schuster, este conferit autorilor de literatură de suspans care scriu în tradiţia autoarei.

Două dintre romanele sale, «Where Are the Children?» şi «A Stranger Is Watching», au fost transpuse pe marele ecran, iar multe dintre romanele şi nuvele ei au fost adaptate pentru televiziune.” (Editura Litera)

Vă invităm la Filiala Micălaca pentru împrumutul scrierilor lui Mary Higgins Clark, celebra autoare americană de cărți de mister și suspans fiind timp de mai bine de patru decenii o constantă pe listele bestseller-urilor! Vă așteptăm cu drag! 😊

Sursă imagine autor: wikipedia.org