Sărbătoritul zilei: Peter Mayle

Peter Mayle (14 iunie 1939, Brighton, Anglia – 18 ianuarie 2018, Ménerbes, Franța)

Romancier, autor de cărți pentru copii și adolescenți, autor de cărți de călătorie, memorialist, publicist și director de creație publicitară englez.

Peter Mayle „[…] a lucrat în publicitate până în 1975, când și-a abandonat biroul de pe Madison Avenue și a început să scrie. La început cărți pentru copii, apoi romane comice pentru publicul larg. Stabilirea în Franța i-a fost de folos, fiindcă acolo Mayle a găsit materia primă de care avea nevoie. El a trecut acea materie prin filtrul comic și a produs o serie de romane care au încântat milioane de cititori. Sunt cărți străbătute de o ironie tandră față de țara de adopție, dar lipsite de agresivitate și sarcasm. În prezent, opera lui Mayle este tradusă în peste douăzeci de limbi, iar autorul publica frecvent articole în «Sunday Times», «Financial Times», «Independent», «GQ» și «Esquire». Printre romanele sale se numără «Hotel Pastis», «Chasing Cezanne», «A Good Year» sau «Anything Considered». Peter Mayle a mai scris un ciclu de cărți non-fiction despre Provence, precum și o carte despre obiceiurile culinare ale locuitorilor din acea regiune.” (Editura Humanitas)

Vă invităm la Filiala Micălaca pentru împrumutul cărților relaxante aparținătoare lui Peter Mayle! Scrierile sale sunt condimentate cu mult umor, dar și cu doze de romantism, în ele aflându-se și nenumărate caracteristici geografice, turistice, tradiționale, culinare, etc. Vă așteptăm cu drag! 😊