„Sarea-n bucate” din proiectul „Prietenie… pe o… sfoară… virtuală” a ajuns la Școala Gimnazială ”Aron Cotruș”

Opera „Sarea-n bucate” a lui Ispirescu, este una culeasă din popor de scriitor, și este una din cele mai practice metafore ale iubirii. Elevii clasei a IV-a, coordonați de doamna Prof. Înv. Moza Mariana, din cadrul Școlii Gimnaziale „Aron Cotruș” Arad, m-au impresionat profund prin implicarea, curiozitatea și cumințenia lor. L-au descoperit pe Petre Ispirescu, unde s-a născut, cum s-a format, de unde și cum a cules toate basmele sale, iar la final, au primit fișe ilustrate special inspirate din basmul „Sarea-n bucate”.

Întâlnirile de acest fel, nu aduc doar carte, opera sau un autor în prim planul elevilor, pentru câteva momente, ci dau posibilitatea să le aduc din bibliotecă „mireasma cărților”, a dragostei față de lectură și tot ceea ce reprezintă biblioteca publică ca instituție de cultură, prin toate serviciile ce le poate oferi utilizatorilor. Elevii află cu această ocazie, lucruri importante despre orarul de funcționare, condițiile de înscriere la bibliotecă, rămân uimiți de fiecare dată când le explic că până la vârsta de 14 ani abonamentul la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad este gratuită, sunt uimiți că pot împrumuta cărți gratuit, așa că nu o dată s-a întâmplat să devină utilizatori activi în urma acțiunilor cu școala.

Mulțumesc cadrelor didactice care se implică. Mulțumim Melania Butnariu pentru proiect, bibliotecar la Centru de Excelență pentru Copii și Tineret de la Bliblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov.