Școala Gimnazială Horia

Vizita de lectură la Școala Gimnazială Horia ne-a bucurat enorm. Este o unitate școlară care aparține de Școala Gimnazială Vladimirescu, unde o doamnă Prof. Înv. Primar, doamna Ana Hostiuc, se ocupă cu foarte multă dăruire, alături de colegii săi, de elevii acestei comunități.

Am fost plăcut surpinsă să constat că tot efortul și munca depuse prin crearea unui cont de youtube pentru lectură și recomandare de carte din anul 2020 a dat roade, iar bucuria a fost pe măsură în momentul în care elevii mi-au dat titlul de „doamna biblitoecară din telefon”. Acest tip de acțiune, dorim să-l adaptăm și pentru biblioteca noastră, prin proiectul inițiat de colega noastră Ioana Nistor, editat tehnic de domnul Marius Zbranca sub genericul „5 minute de poveste…”, prin care să încurajăm consumul de carte și lectură în rândul copiilor și elevilor.

Școala Gimnazială Horia ne sunt parteneri în proiectul educațional „Prietenie… pe o… sfoară virtuală”, iar asta ne-a încurajat să-l lecturăm pe „Greuceanu” a lui Petre Ispirescu, și să vorbim puțin despre scriitor. Am încheiat activitatea prin voie bună colorând imaginile ilustrate special pentru acest proiect, inspirate fiind din opera lui Ispirescu.

Sperăm să ne revedem curând la Horia.