Se deapănă povești…la Dud și Târnova-Lucia Bibarț

Se deapănă povești…la Dud și Târnova

Târnova este o comună mare, așezată la 56 de kilometri de orașul de reședință al județului Arad. Comuna include mai multe sate, printre care și Dud, prima gazdă a poveștilor noastre.

În acest sat s-a născut Cornelia Bodea (n. 1916), istoric, membru titular al Academiei Române. Păstrez tăcerea, câteva clipe…în memoria dumneaiei.

La ora stabilită, 9.30, copiii așteaptă cuminți.Vin dintr-o casă chiar doi și patru frați. Copiii sunt de diverse vârste de la clasa întâi, la clasa a IV-a. Mă întreb cum se descurcă la orele cu grupuri comasate.

Deși temperați, fiind destul de devreme, lucrurile se însuflețesc la întâlnitea cu familia Iepurilă. Harababura de dimineață, specifică familiei de școlari, le este sigur cunoscută, iar scena cu iepurașii surprinși în grădina vecinului, la morcovi, îi prinde. Zâmbetele traversează ochii și fața.

În Târnova, cea de-a doua gazdă, s-a născut Lucian Cociuba (n. 1947), grafician. Nu putem să nu ne gândim și la dumnealui o clipă.

E ora 11.00. Alții copii, alte clase! A 3-a și a 4-a!

Ei, aici i-am întâlnit pe Eduard, pe Brianna, pe Dacian și Daniel. Au fost printre cei mai participativi din grup. M-au ajutat să povestim și să comentăm câteva scenete din carte. I-a amuzat povestea judecătorului, Domnul Lupulescu, care a devenit vegetarian în urma unei intoxicații cu un arici. N-au trecut neobservați nădragii lupului care cădeau mereu de slab ce era!

Eduard a mărturisit că îi place mult pădurea pentru că e misterioasă, iar Brianna mi-a făcut surpriza să se documenteze care dintre cărțile mele mai poate fi găsită pe Internet!

Dar una dintre cele mai amuzante părți ale lecturii a fost replica Pupezei pe care mi-au dat-o cu toții, la unison, ori de câte ori ceasornicul pădurii intra în scenă: Pu-pu-pu-pu!

Ca să fim într-adevăr integrați naturii, Dacian și-a luat cu el și doi puișori de găină!

Mulțumesc mult copii, a fost o zi de pomină!

Lucia Bibarț

https://web.whatsapp.com/?fbclid=IwAR1gdEriHXLdKXdcO62Y3Hqt6r32JYTqd_AF1Ns4CDYcD-i2bFiv6j8wCA0

https://web.whatsapp.com/https://web.whatsapp.com/