Sesiunea Națională de Comunicări Științifice„ADMINISTRAȚIE ROMÂNEASCĂ ARĂDEANĂ” – ediția a XII-a

Instituția Prefectului – Județul Arad, Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă Arad, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad,  Complexul Muzeal Arad, Societatea de Științe Istorice din România – filiala Arad, Asociația „Ștefan Cicio-Pop” Arad, Centrul de Studii de Istorie și Teorie Literară „Ioan Slavici” Arad, organizează în data de 17 mai 2021, Sesiunea Națională de Comunicări Științifice „ADMINISTRAȚIE ROMÂNEASCĂ ARĂDEANĂ” – ediția a XII-a.

Deschiderea oficială este programată pentru ora 11,30, iar manifestarea va beneficia de participarea unor distinși academicieni, cercetători, universitari, istorici și oameni de cultură, programul incluzând lansări de carte și prezentări ale comunicărilor științifice în sala „Regele Ferdinand”, Primăria Municipiului Arad.

Cea de-a XII-a ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice „ADMINISTRAȚIE ROMÂNEASCĂ ARĂDEANĂ” marchează împlinirea a 102 ani de la instaurarea administrației românești în Arad (17 mai 1919), cuprinzând și integrând aspecte relevante concretizate în studii și cercetări științifice din dorința de a restitui prezentului istoria trăită.

Accesul la eveniment este permis cu respectarea măsurilor și regulilor de prevenire a răspândirii Covid-19 prevăzute de Ordinul 2879/967/2020. La intrarea în spațiul de desfășurare a manifestării, se va efectua termometrizarea cu termometru noncontact a participanților, precum și un triaj observațional. Regulile de distanțare fizică și purtarea măștii sanitare pe tot parcursul evenimentului sunt obligatorii.