Umorul în muzică

DSCI0030 (Copy)

Biblioteca Județeană ”Alexandru D. Xenopol” Arad a pornit un nou proiect pentru elevi intitulat: ”Umorul în muzică” și coordonat de dirijorul Dorin Frandeș .
Primii lui beneficiari au fost elevi de la Colegiul Național ”Elena Ghiba Birta”, din clasa dnei înv. Mariana Vuia, joi, 20 octombrie 2016.
”Noul proiect ” Umorul în muzică ” va cuprinde vizionarea unei selecții de momente în care situatiile hilare vor fi generate de elemente atât sonore cât si vizuale. Artiștii, la care se va apela, fac parte dintre vârfurile artei interpretative. Combinațiile sonore propuse sunt urmarea activităților umane cotidiene (citirea ziarului, măturatul, pășitul, lovirea intenționată sau întîmplătoare a unor obiecte casnice ori stradale), dar și a sunetelor produse de instrumente tradiționale a căror mânuire și suprapunere timbrală și ritmică va fi inedită. O altă categorie de umor, care va fi prezentată, derivă din „coregrafia” cu totul neobișnuită a unor interpreți care vor sonoriza capodopere în condiții cu totul aparte. Vor fi vizionate video clipuri cu formațiile STOMP, MOZ art, sau artiști ca Mr. Bean sau Borge”- a subliniat inițiatorul și coordonatorul proiectului, dl . DORIN FRANDEȘ.