Un „Drum” ce umple sufletul de bucurie: Anamaria Jitea și cartea sa, „Drum, jurnalul unui profesor de la țară”

Vineri, 10 iunie 2022, Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad a organizat lansarea volumului de debut, semnat de prof. Anamaria Jitea: ,,Drum, jurnalul unui profesor de la țară”.
Evenimentul a beneficiat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, alături de Protos. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului și Arhid. Prof. Călin-Dan Teuca, director al Seminarului Teologic Ortodox din Arad. Moderatorul evenimentului a fost Pr. Gabriel-Ioan Vladu, iar volumul semnat de profesor Anamaria Jitea a fost prezentat publicului de prof. Veronica Sirca, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Arad.
Pentru a descrie atmosfera, emoțiile și trăirile autoarei, includem câteva dintre gândurile împărtășite de Anamaria Jitea: „Iar de aici încolo totul a decurs într-un fel infinit mai spectaculos decât mi-aș fi imaginat eu vreodată! Și anume… a sosit… furtuna! Așa că „Drum” s-a lansat cu un… drum făcut pe fugă din curtea interioară într-o sală de lectură cu o bibliotecă plină de cărți până în tavan, cu o atmosferă intimă și caldă. Adică, perfect! Atunci când am rugat-o pe doamna inspector de religie Veronica Sirca să îmi prezinte cartea am avut, sunt convinsă, inspirație de la Duhul Sfânt. Ascultând-o, mi-am dat seama că nici o altă alegere nu ar fi fost cu putință. Mâinile îi tremurau de emoție când a început să vorbească… Peste vreo 10 minute eu eram cu lacrimi în ochi… Îți mulțumesc…Cuvântul de final, cum era și firesc, l-a avut Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei. Pe tot parcursul serii l-am simțit cum mă măsoară și mă cercetează cu privirea. Nu cred că am fost, de fapt, conștientă de importanța momentului.[…] Un trup firav înveșmântat într-un spirit mare și cald, Înaltul, cum îi spunem noi, a vorbit despre cartea mea învăluindu-mă în dragostea de tată căreia îi duc eu dorul! Mulțumesc… Am râs și aproape am plâns…”.
Evenimentul cultural este inclus în proiectul spiritual-cultural „Prietenii de Vocabular – Educație prin Relație”, derulat pe tot parcursul anului și inițiat de Parohia Ortodoxă Zimand Cuz, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad și Asociația „D.RE.P.T” – Dezvoltarea Resurselor pentru Toți.