
„Doamna, așa mă bucur că astăzi nu am chiulit, mi-ar fi părut rău, să aflu de la colegi, ce zi frumoasă a fost astăzi!” – ce confirmare mai bună de atingere a obiectivului propus?
Iubesc cărțile, le-am iubit de foarte drevreme în viață, odată ce le-am descoperit, dar sunt ferm convinsă că, dacă cineva mi-ar fi vizitat școala cu atât de multe cărți, frumoase și interesante, aș fi găsit mai multă motivație să depășesc momente de cumpănă ale adolesneței.
De câte ori deschid un colet de cărți nou primit, mă entuziasmez la fel ca un copil, la deschiderea sa. De aici vine și dorința de a le împărtăși elevilor, copiilor și adolescenților dragostea și fascinația mea față de cărți.
Zilele acestea, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, Biblioteca Comunală Zăbrani, Asociația Synchro ART și Întreprinderea Socială Fototeca, alături de Anca Artimon, din comuna Zăbrani, au continuat campania de promovare a lecturii și combatere a abandonului școlar, cu o vizită a copiilor din Școala Gimnazială din comuna Bârzava, unde la clasele V-VIII, am lecturat copiilor cărți care să le oglindească sentimentele, trăirile, deciziile și viața unor tineri apropiați de vârsta lor, într-un mod realist, prin care să poată să se identifice cu personajele, să le învie dragostea de a descoperii lumi noi prin lectură, și speranța unui mâine mai bună, să le limpezească gândurile în fața deciziilor.
„Promisiunea” scrisă de Pnina Bat Zvi și Margie Wolfe, ilustrată de Isabelle Cardinal și „Inima mamei mele” scrisă de Anne Renaud și ilustrată de Richard Rudnicki de la editura Cartemma, ambele povești adevărate ale unor tinere care au supraviețuit lagărulului de concentrare de la Auschwitz, iar la final de acțiune i-am încurajat să exploreze două coșuri mari de „cărți vii”, care se transformă, cântă, vorbesc, ne învață.