Valori clasice – Ion Băieșu

În cadrul proiectului deja clasic la bibliotecă: ”Valori clasice” a fost prezentat dramaturgul român Ion Băieșu și opera acestuia.

Argumentul acestei alegeri este faptul că Ion Băieșu este un savuros scenarist al unor situații care deși inspirate în marea lor majoritate de viața românilor în epoca comunistă sunt încă valabile și gustate în comicul lor chiar și de tânăra generație de azi, total necunoscotoare a ”epocii de aur”.

O scenă de bloc, de piață sau în parc poate oricând stârni interesul și zâmbetele, cu condiția ca privitorul de oricând să se regăsească pe sine sau pe vecini, chiar și pe membrii familiei sale în ipostaze verosimile și amuzante.

Ion Băieșu a fost un scriitor român, dramaturg și autor de scenarii pentru televiziune și film. A lansat celebrul cuplu comic Tanța și Costel, în interpretarea a doi mari actori români, Coca Andronescu și Octavian Cotescu. A scris multe volume de schițe cu subiecte comice, explorând și genul dramatic.

La bibliotecă s-a vizionat populara piesă ”Preșul” jucată de elevi din clasa a Xl-a A de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, în anul, 2014.În rolurile principale:

Pamfil – Mihai Stan , Avocatul – Andrei Cășuneanu .

Publicul a fost format din elevi de la Colegiul Național ”Vasile Goldiș” din Arad, clasa a VII-a, prof. Laura Fulger.