vin la Curte

Cu bucurie și entuziasm vă prezentăm prima ediție a unui eveniment cu adevărat remarcabil, intitulat „vin la Curte”, o ocazie specială dedicată culturii vinului și promovării Podgoriei Miniș-Măderat, precum și altor valori locale din frumoasa regiune arădeană.

Prin intermediul „vin la Curte”, dorim să celebrăm tradiția și autenticitatea viticulturii locale, subliniind importanța Podgoriei Miniș-Măderat în peisajul vinicol românesc. Ne propunem să aducem în prim-plan arta și știința producerii unui vin corect, dezvăluind tainele și subtilitățile care transformă strugurii aleși din podgoria Miniș-Măderat într-o licoare rafinată și echilibrată.

Această primă ediție este dedicată vinului rosé, prin excelență un vin de primăvară.

În contrast cu alte evenimente de acest gen, „vin la Curte” se distinge prin faptul că ne bazăm pe autenticitatea și pe cunoștințele adânci ale enologilor din Podgoria Miniș-Măderat. Acești profesioniști pasionați reprezintă vectorii noștri autentici de comunicare, aducând în fața publicului nu doar teorie și prezentări, ci experiența directă și pasiunea lor pentru arta vinificației.

Detalii program:

Publicul larg este așteptat de Vineri până Duminică între orele 16:00 – 22:00.

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, în calitate de partener, propune arădenilor o inedită experiență culturală, Grădina de Lectură devenind punctul central al proiectului care va găzdui atât expoziția tematică de carte cu titlul „Istoria, arta și meseria vinului”, cât și dezbateri și momente culturale.

Cei care vor trece pragul bibliotecii, vor descoperi astfel un loc primitor în inima Aradului, cu locuri special amenajate ideale pentru lectură și socializare, precum și o zonă de joacă dedicată copiilor.

Mai mult, între orele 17:00 și 19:00 lansăm o provocare inedită copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani cu un atelier de pictură sub îndrumarea pictorului arădean Bogdan Țigan.

Programul dedicat adulților include prezentări interactive susținute de experți în domeniu, ateliere practice în care participanții vor putea să-și dezvolte simțurile degustative și să înțeleagă nuanțele subtile ale vinurilor rosé. Totodată, provocăm participanții să interacționeze direct cu enologii, de a pune întrebări, de a explora tehnici și secrete direct de la sursă. Acest aspect interactiv își propune să aducă participanții mai aproape de procesul creativ și să le ofere o perspectivă unică asupra muncii și pasiunii care stau în spatele fiecărei sticle de vin.

Program enologi și experți:

  • Vineri, 12 Aprilie 2024:

ora 18:00 Crama Balla Géza (Miniș)

ora 19:30 Crama Dradara (Mocrea)

  • Sâmbătă, 13 Aprilie 2024:

ora 18:00 Crama Izvor (Miniș)

ora 19:30 Crama Elite Wine (Mâsca)

  • Duminică, 14 Aprilie 2024:

ora 18:00 Crama Andronic (Mâsca-Măderat)

ora 19:30 prezentarea asociației Ordinului Suveran Templier Sf. Martin

ora 20:00 prezentare și informare despre ceremonia de înființare al Scaunului Cavaleresc Arad al Ordo Equestris Vini Europae (Ordinul European al Cavalerilor Vinului)

vin la Curte” reprezintă o oportunitate unică pentru iubitorii de vin, profesioniștii din industrie și curioșii pasionați să descopere misterele vinificației și să se delecteze cu aromele fine ale vinurilor rosé de excepție.

Fiți pregătiți să vă lăsați purtați de pasiunea și expertiza enologilor din Podgoria Miniș-Măderat, experimentând direct farmecul vinului rosé și descoperind calea sa de la vie la sticlă.

vin la Curte / Borudvar / Hofwein / Court Wine

un concept Andrei Schmak și Mihai Molnar

Evenimentul este organizat de:

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Centrul de Informare Turistică Arad,

în colaborare cu: SiS Events, Asociația A13 și Hoba Ecologic Air System.

Parteneri: Ordo Equestri Sancti Bernardus Arad, Ordo Equestris Vini Europae (Ordinul European al Cavalerilor Vinului), Armedia Group, Paul Micșa, Raw Models, klings.eu, Mantua Restaurant & Lounge, Kulinarium Bistro și Methexis.