Vizita ambasadorului SUA la bibliotecă

Joi, 17 decembrie 2020, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad a avut ca oaspete de onoare pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelența Sa, domnul Adrian Zuckerman.

Vizita înaltului oaspete a inclus oferirea unei noi donații de carte în scopul dezvoltării fondului de carte „Raftul American / American Shelf”, cuprinzând lucrări de referință, literatură americană clasică și contemporană, resurse educaționale pentru predarea și învățarea limbii engleze, volume pentru copii și tineret.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelența Sa, domnul Adrian Zuckerman a făcut un tur al instituției de cultură arădene, luând contact cu bibliotecarii și activitatea acestora din cadrul secțiilor „Animație culturală și împrumut carte pentru copii”, „Împrumut carte adulți”, „Artă și multimedia”.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii a apreciat valorile culturale existente în cadrul fondului de carte arădean, evidențiate printr-o expoziție de carte juridică și prin tipărituri arădene din secolele XIX-XX; un moment inedit a fost audiția unui fragment interpretativ al inegalabilei Maria Tănase, redat de un patefon centenar  funcțional.

Născut în România, perfect vorbitor al limbii natale, interesat de dezvoltarea culturală, educațională și socială, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelența Sa, domnul Adrian Zuckerman, s-a întâlnit cu un grup de arădeni, participanți ai programelor organizate de Ambasada SUA, într-un cadru informal.