Voyage, voyage… Rusia

Afis Voyages RU

Bun găsit excursioniştilor!
Ne pregătim pentru o nouă călătorie! Pornim spre Rusia!.Ţara celor două continente, a celor mai numeroase graniţe şi a contrastelor.Cea mai întinsă ţară din lume!.
Am, ca de obicei, informaţii foarte utile călătoriei noastre.
Rusia măsoară 10.000 km de la vest la est, pe cele doua continente care o gazduiesc: Europa si Asia.Are mai multe graniţe decât orice altă ţară din lume: în sud are graniţe cu Coreea de Nord, apoi spre sud cu China, Mongolia, Kazakhstan, Azerbaijan, Georgia, şi Marea Neagră. În sudvest, cu Ukraina, şi spre vest cu Belarus, Latvia, Estonia, Golful Finlandei, Finlanda și Norvegia.

Spre nord, Rusia se învecinează cu mările Barents, Kara, Laptev, Siberiei de Est si Chukchi, care sunt desprinse toate din Oceanul Arctic. În est, sunt graniţe cu Oceanul Pacific: Marea Bering și marile Okhotsk și Japoniei.

Rusia este o ţară a contrastelor – un teritoriu vast, cu multe bogăţii naturale (în special petrol şi gaz), în care mulţi sunt extrem de bogaţi si mulţi mor de foame.
Deşi economia a început să se refacă după 1998, ţara încă este dominată de un peisaj incert şi corupt, colorat cu cazinouri luxoase, propagandă politică, grupări de gangsteri si crimă organizată.

Dar, vom merge fără teamă, pentru că turismul nu este afectat direct de haosul si corupţia ţării însa e bine să fim prudenţi.

Conchidem, Rusia este o ţară frumoasă, cu un aspect imperial în special Moscova şi St. Petersburg , cu un peisaj spectaculos în Siberia.
Dacă v-am convins să vă alăturaţi grupului, vă readuc aminte că ne aşteaptă aceiaşi ghizi. Soţii: Georgiana şi Victor Maria.
Ne vedem la Biblioteca Judeţeană, vineri 31 octombrie, la ora 17.00!