Voyages, voyages… Brazilia

Afis Voyages BZ

Iar e toamnă, începem o nouă „rundă”  de călătorii!Mergem în Brazilia.Vineri, 30 septembrie, la ora 17.00, pornim de  la Biblioteca Judeţeană.Pregătiți-vă paşapoartele!

În bunul obicei, să aflăm mai întâi  câteva informaţii despre locurile  în care urmează să ajungem.

Republica Federativă a Brazilie – República Federativa do Brasil este o republică federativă formată din 27 de unități federative. Unica limbă oficială a Braziliei este portugheza, vorbită și scrisă de majoritatea populației. La ora actuală există 235 de limbi vorbite pe teritoriul brazilian, multe autohtone, dar și limbi europene, precum germana, italiana, dar și japoneza. În Brazilia coabitează un număr însemnat de religii, iar constituția statului garantează deplina libertate confesională. Biserica Romano-Catolică este dominantă, Brazilia fiind statul cu populația cea mai mare a catolicilor din lume. Fotbalul este sportul cel mai popular în Brazilia. Selecționata de fotbal a acestei țări ocupă în prezent locul patru în clasamentul echipelor naționale conform FIFA. Brazilia a câștigat Cupa Mondială de cinci ori (1958, 1962, 1970, 1994, 2002), deținând astfel recordul mondial, fiind țara cu cele mai multe astfel de titluri.  În domeniul automobilismului, șoferii brazilieni de Formula 1 au devenit campioni mondiali de opt ori: Emerson Fittipaldi în 1972 și 1974, Nelson Piquet în 1981, 1983 și 1987, iar Ayrton Senna în 1988, 1990 și 1991. Baschetul, voleiul și artele marțiale sunt și ele discipline sportive populare.

Tradițiile muzicale braziliene sunt de asemenea foarte bogate. Stiluri ale muzicii populare includ, printre altele,samba, bossa nova, forró, frevo și pagode.

V-am convins, nu-i așa?

Ne vedem, așadar,  la Biblioteca Judeţeană!Vă aşteaptă ghizii excursiei: Georgiana şi Victor Maria!

(Lucia Bibarț)