„Ziua Limbii Române ” – 31 August 2020

„Ziua Limbii Române ” – 31 August 2020

Din anul 2013, 31 August, Limba română are o zi numai a ei.

Spre deosebire de alte atâtea zile care sărbătoresc animale, obiecte, sentimente, ziua limbii unei țări este pe deplin justificat a fi sărbătorită, ca parte din patrimoniul unei nații.

Limba română, frumoasa noastră limbă, este ”capitalul” în care a investit, de la nașterea ei, atât geniul popular românesc, cel al vechilor cronicari, cât și cel al creatorilor, mlădiatorilor moderni de limbă, scriitori, oameni de cultură și de artă, ca să o avem azi, în toată bogăția, forma şi valoarea ei expresivă.

Conștienți sau mai puțini conștienți de valențele ei, limba noastră ne ”definește cultural și spiritiual ne uneşte ca români indiferent de ţara în care trăim, ne afirmă identitatea”.- spune șeful statului, Dl. Klaus Iohannis.

Scriitori și autori arădeni se vor reuni, luni, 31 August, în numele Limbii Române, în curtea interioară a bibliotecii, la ora 16.00.Ei vor citi pagini din marea literatură română și din creația proprie.

Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „recunoștință binecuvântare nemurire liniște demnitate solidahinte sănătate creație abundență adorare simpatie putere faimă fericire pace corectitudine fidelitate grație bucurie trăire calm bunăstare einste curăție dorință diplomație responsabilitate”