Ziua Națională a Lecturii la biblioteca arădeană

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, Arad organizează Miercuri, 15 Februarie 2023, între orele 10.00-12.00, la sediul instituției, „Ziua Națională a Lecturii” .

Invitații și „actorii” acestei zile vor fi micii și marii abonați ai bibliotecii din cele două secții destinate publicului: Împrumut Carte Copii și Împrumut Carte Adulți.

De Ziua Lecturii, cititorii sunt invitați să lectureze din autorii și din cărțile preferate pe care în ziua aceea le vor returna sau le vor împrumuta de la biblioteca arădeană.

Ei vor alege un pasaj de literatură română sau universală căruia îi vor da glas în prezența celorlalți cititori și a bibliotecarilor, urmând ca, apoi, înregistrarea textului să se regăsească pe site-ul și pe paginile de socializare ale așezământului cultural.

Evenimentul se va bucura de prezența unui invitat distinct, poetul bihorean Gheorghe Vidican-membru al „Uniunii Scriitorilor din România”, filiala Timișoara care a anunțat că va citi din doi scriitori arădeni, Ștefan Augustin Doinaș și Ioan Slavici.

Lectura este deschisă tuturor doritorilor.