Ziua tineretului – „Adolescența între capricii și nevoi”

ziuatineretului17

”Adolescența între capricii și nevoi”- de Ziua Tineretului

Ce este adolescența?

Răspunsurile ar putea fi atât de variate pe cât sunt cei  care își pun o astfel de întrebare.

Vârsta capriciilor, a efervescernțelor, a risipei, a explorărilor, a curiozității, a încercării de-a dovedi, a revoluției interioare și exterioare – este adolescența.

Sunt adolescenții niște capricioși? Dacă da, care sunt cauzele și cum poate adultul  gestiona capriciile adolescentine? De unde vin capriciile? pot fi ele confundate cu nevoile? Cât capriciu și câtă nevoie bântuie viața unui adolescent?!

Vă invităm dragi adolescenți, cei la zi și cei întârziați și  dragi adulți,   laBiblioteca Județeană ”Alexandru D. Xenopol”, miercuri, 10 mai, la ora 13.00  să dialogăm, să fim de acord sau să combatem pe tema: ”Adolescența între capricii și nevoi”.

Doar să aducem cu noi răbdarea, sinceritatea și deschiderea!.

”Ziua tineretului”  de la bibliotecă a avut ca temă de dezbatere : ”Adolescența între capricii și nevoi”.

Adolescenții prezenți de la liceele: ”Caius Iacob”, ”Vasile Goldiș”, ”Aurel Vlaicu” și ”Iuliu Maniu” s-au maniestat  specific: care receptivi și cu idei, care rezervați, care tăcuți și scrutători.

Întâlnirea noastră a încercat să le lămurească  propria lume cu nevoi ca: libertatea, noul, relaționarea, sensibilitatea;  și capricii: vreau, nu sunt înțeles, extreme, nu-mi pasă .

Și a mai încercat să lege o punte între generații.