Mircea ARMAN – EȘECUL GÎNDIRII CALCULATOARE ȘI REAFIRMAREA METAFIZICII

lansare de carte

A IV-a ediție a Forumului Economic Internațional

În perioada 17-19 aprilie 2024, se va desfășura la Arad a patra ediție a Forumului Economic Internațional cu tema ”Crizele actuale și economia”. Patronatul Național Român, filiala Arad, în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Consiliul Național al Inteprinderilor Private Mici și Mijlocii din Romania, filiala Arad, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” Arad, Rotary Club Arad, Rotary Club Curtici, Asociatia OSTSM, Lions, organizează la Arad, Ediția IV-a a Forumului Economic Internațional cu tema ” Crizele actuale și economia ”.

Evenimentul își propune să susțină intensificarea dezvoltării economice și îmbunătățirea cooperării între întreprinderile mici și mijlocii din România, Moldova și țările partenere, creșterea competitivității acestora, prin crearea unei platforme de discuții între reprezentanții sectorului IMM-urilor din aceste state.

Forumul Economic Internațional ”Crizele actuale și economia” pleacă de la premisa că, în prezent, este necesară asigurarea normalității și eficienței în viața economică, instituțională și culturală în urma contextului tensiunilor internaționale actuale. Această normalitate depinde acum de factori interni, dar și de situația internațională.

Societățile actuale prezintă în continuare crize. Pandemia din 2020, cu implicațiile ei, a antrenat o „criză sanitară” a cărei rezolvare cere încă timp.Dificultățile majore în alimentarea cu energie a industriei, la costuri rentabile și a locuințelor, la prețuri accesibile, țin de „criza energetică”. Se adaugă o „criză economică” – industrii întregi (turismul, transporturile, rețeaua serviciilor pentru public) au fost afectate, s-au dizolvat numeroase firme mici, șomajul este în

creștere, dar lipsește forța de muncă în domenii vitale, prețurile au scăpat de sub control, datoria publică este tot mai mare. Este nevoie de finanțări sporite ale investițiilor.

            Forumul Economic Internațional de la Arad va avea loc în perioada 17-19 aprilie 2024. Reuniunea va consta în prezentarea de analize (fiecare speaker având la dispoziție 15-20 de minute), urmată de intervenții și dezbateri. Scopul fiecărei jumătăți de zile este formularea unor soluții practice pentru depășirea crizelor.

Punctul final al acestui forum îl va constitui lansarea de carte a lui Mircea ARMAN-director și redactor-șef al revistei „Tribuna„ – Eșecul gîndirii calculatoare și reafirmarea metafizicii, care va avea loc la Biblioteca Județeană „A.D.Xenopol” Arad, Sala „Astra” Vineri, 19 aprilie, la ora 14.00.